Category

Personal Stuff

Year

2008-2010

Location

Daytona Beach, Florida

Client or Team

Just Me

After completing the original Daytona Beach residence, made in school, it was understood that many design options would need to be revisited. This second pass allowed many more ideas to be tested and the design expanded. 

The second pass was aimed at creating a larger project which was more integrated with the surrounding site. Once again thick vertical concrete walls divide the residence into several sections slipping apart, penetrating the roof. The positioning of the house on the site relates to the rising sun angle and the roof opens in certain areas letting light in. Additionally, the curved roof elements sweep past the concrete pillars pouring down the edges of the residence and also provide necessary shade and emulate the rolling waves of the ocean.

© 2017 by Gordon LaPlante All rights reserved

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now